Jasper Cillessen heeft donderdag de training hervat bij FC Barcelona. De doelman liep drie weken geleden een enkelblessure op bij het Nederlands elftal. Cillessen haakte daardoor af in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk.

De oud-speler van NEC en Ajax sloot donderdag in Barcelona aan bij de selectie van trainer Luis Enrique. "Goed om terug te zijn'', zette Cillessen op Twitter.

Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar meldden zich ook weer op het veld, nadat ze enkele dagen vrij hadden gekregen. De Spaanse kampioen bereidt zich voor op de competitiewedstrijd zaterdag in Camp Nou tegen Granada. Cillessen zit dan mogelijk weer op de bank. Luis Enrique geeft onder de lat de voorkeur aan de Duitse keeper Marc-André ter Stegen.

Cillessen is ook bij het Nederlands elftal geen basisspeler meer. De dertigvoudig international ontbreekt in de voorselectie die bondscoach Danny Blind donderdag presenteerde voor de komende interlands tegen België en Luxemburg.

Rafinha

In de groep van 22 zitten alleen de keepers Maarten Stekelenburg en Michel Vorm. Cillessen 'degradeerde' dit seizoen van eerste naar derde keeper bij Oranje, achter Stekelenburg en Jeroen Zoet.

Naast Cillessen sloot donderdag ook de Braziliaanse aanvaller Rafinha na fysieke problemen weer aan bij de selectie. Luis Enrique mist met Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Jordi Alba, Jérémy Mathieu, Arda Turan en Aleix Vidal nog heel wat geblesseerden.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division