Luuk de Jong hoopt dat een uitgebreid gesprek met de spelers en technische staf van PSV donderdag voorafgaand aan de training ervoor zorgt dat er spoedig betere tijden aankomen voor de landskampioen uit Eindhoven.

"We hebben besproken hoe we nu verder willen. Wat er binnen de kleedkamer gezegd wordt ga ik niet vertellen, maar we willen dit veranderen", zei De Jong na afloop van de oefensessie, die door het gesprek drie kwartier later begon dan gepland, voor de camera van Omroep Brabant.

"Want wat er bij Sparta is gebeurd is onacceptabel. Als team moeten we nu een reactie geven. Laten zien dat we PSV zijn en anders voetballen dan de laatste wedstrijden."

PSV werd dinsdag door Sparta uitgeschakeld in de tweede ronde van de KNVB-beker en maakte een ongemotiveerde indruk op Het Kasteel. Captain De Jong wil van een crisissfeer in Eindhoven voorlopig echter weinig weten.

"Er wordt al snel bij een topclub gesproken over een crisis. Het blijft voetbal en je wil altijd dat alles mooi en goed gaat. Maar hoe je deze fase ook wil noemen; hier moeten we uitkomen. Door keihard te werken en iedere wedstrijd 120 procent te geven."

Wegwerpgebaar

De Jong lag de afgelopen dagen op sociale media onder vuur bij de supporters van PSV omdat hij na afloop van de wedstrijd tegen Sparta een wegwerpgebaar zou hebben gemaakt richting het uitvak. "Dat wegwerpgebaar naar de supporters is een broodje aap-verhaal. Dat zou ik nooit doen naar de supporters die er altijd zijn", aldus De Jong.

PSV, de huidige nummer vier van de Eredivisie, gaat zaterdag op bezoek bij subtopper Vitesse. De Jong reist naar eigen zeggen niet met knikkende knieën af naar Arnhem en blijft positief.

"We presteren niet goed en scoren te weinig. Natuurlijk word ik daar ook op aangekeken. Als aanvoerder en als spits. Op doelpunten word je afgerekend en dat accepteer ik ook. Maar het vertrouwen voel ik zeker nog en ik voel ook dat het vertrouwen naar het team er nog is."

PSV heeft na tien speelronden zeven punten achterstand op koploper Feyenoord en twee op nummer twee Ajax. De ploeg van trainer Phillip Cocu vond dit seizoen vooralsnog pas zeventien keer het net in de Eredivisie. In de Champions League is PSV nagenoeg kansloos voor een plek bij de eerste twee in de groep.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie