Feyenoord moet het voorlopig nog stellen zonder Sven van Beek. De verdediger was op de weg terug van een voetblessure, maar kampt met een terugslag. Ook Steven Berghuis is nog niet helemaal fit.

De 22-jarige Van Beek maakte begin deze maand weer minuten bij het tweede elftal van Feyenoord. Een rentree in het eerste elftal lonkte, maar tegenover FOX Sports verklaarde trainer Giovanni van Bronckhorst woensdagavond dat hij nog niet over zijn verdediger kan beschikken.

"Er is een kleine terugslag, helaas voor Sven. En helaas ook voor ons", zei hij na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior. "Hij heeft eind vorige week weer last gekregen."

Samenvatting Feyenoord-Excelsior (4-0)
Samenvatting Feyenoord-Excelsior (4-0)

"We zullen deze week goed kijken hoe we verder gaan met hem. Het is voor hem natuurlijk geen goed nieuws, en voor ons ook niet, dat hij weer een kleine terugslag heeft."

Van Beek liep afgelopen zomer in de voorbereiding een voetblessure op.

Berghuis

Steven Berghuis begon woensdag tegen de Kralingers weer op de bank. "Steven is nog niet helemaal fit. Hij is net zoals Eljero Elia nog niet honderd procent", aldus de trainer van Feyenoord. 

Eind vorige maand stond de huurling van Watford tegen Fenerbahçe voor het laatst in de basis bij de Rotterdammers. Sindsdien kampt hij met een gekneusde rib.