Svetlana Kuznetsova heeft zich woensdag dankzij haar tweede overwinning bij de WTA Finals in Singapore geplaatst voor de halve finales. Ook Agnieszka Radwanska won. 

De 31-jarige Kuznetsova was in drie sets te sterk voor Karolina Pliskova uit Tsjechië: 3-6, 6-2 en 7-6 (6). De spannende partij duurde twee uur en zeventien minuten.

Pliskova serveerde in de derde set bij 6-5 voor de wedstrijd, maar het lukte haar niet om de game te winnen. In de tiebreak die volgde sloeg Kuznetsova op haar vierde wedstrijdpunt toe.

Kuznetsova was eerder deze week in drie sets te sterk voor Radwanska, waardoor ze na twee rondes vier punten heeft in de witte groep. Een plek bij de eerste twee kan haar niet meer ontgaan.

Muguruza is met twee nederlagen al uitgeschakeld. Radwanska was woensdag in twee sets (7-6 (1) en 6-3) te sterk voor de Spaanse, die nog puntloos is in de groep.

Radwankska en Pliskova hebben allebei twee punten en strijden vrijdag tegen elkaar om het tweede ticket voor de halve finales. De halve finales worden op zaterdag gespeeld en zondag is de eindstrijd.

Energie

De goede prestaties van Kuznetsova zijn opvallend, omdat ze zich op de valreep plaatste voor het toernooi voor de beste acht speelsters van 2016. 

"Ik tennis hier met heel mijn hart", antwoordde Koeznetsova glunderend op de vraag waar ze in Singapore alle energie vandaan haalt.

"Ik speelde de afgelopen jaren niet mijn beste tennis. Dit seizoen is alles echter anders. Ik beleef veel meer plezier aan het tennis. Ook geniet ik veel meer van het publiek en van mijn deelname aan zo'n toptoernooi. Met de steun van mijn begeleidingsteam heb ik van Pliskova kunnen winnen." 

"Ik wilde de fans en mijn stafleden in de eindfase niet in de steek laten. Daardoor kon ik doorvechten. Het is geweldig dat ik nu al de halve finales heb bereikt."