ENSCHEDE - Vitesse heeft zich hersteld van drie nederlagen op rij in de eredivisie. De Arnhemse club won, zwaar op de counter, met 4-1 in Enschede van FC Twente. Voor rust zette Fränkel Vitesse op voorsprong nadat Touzani de bal had verspeeld aan Amoah.

In de tweede helft vol irritaties over en weer zorgde Hofs met een mooie lob voor het tweede doelpunt. In de slotfase schoten Knopper en Theo Janssen nog raak, 0-4. N'Kufo redde de eer voor Twente.

RBC

RBC is gezakt naar de laatste plaats op de ranglijst van de eredivisie voetbal. De Roosendalers verloren zaterdagavond hun vijfde achtereenvolgende uitwedstrijd van het seizoen, 3-0 bij provinciegenoot Willem II. De doelpunten in Tilburg kwamen in de tweede helft op naam van Redan, Hadouir en invaller Caluwé.

RBC nam de rode lantaarn over van De Graafschap, dat dit weekeinde niet in actie komt. De Doetinchemmers pakten woensdag door een gelijkspel tegen hetzelfde Willem II hun vierde punt van deze competitie. RBC en De Graafschap hebben na tien wedstrijden evenveel punten, de Doetinchemmers een beter doelgemiddelde. Vrijdag staat in Roosendaal het duel RBC - De Graafschap op het programma.

Kerkrade

Roda JC heeft zaterdagavond in de eredivisie op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. De Brabantse club had aan één trefzekere opleving van Fuchs voldoende, Roda JC kwam pas in de slotfase langszij. Van Dijk bepaalde met een strafschop de eindstand op 1-1.