De fanatieke fans van Internazionale staan nog steeds achter trainer Frank de Boer. Dinsdag zijn ze een online petitie gestart om de Nederlander een hart onder de riem te steken.

De resultaten van Inter onder de oud-trainer van Ajax vallen erg tegen. Na negen speelronden staat de club op een veertiende plaats in de Serie A. Ondanks de teleurstellende prestaties van hun ploeg wijzen de 'tifosi' hun trainer niet als schuldige aan.

"Hij is niet de veroorzaker van de huidige situatie", luidt het statement van de Italiaanse supporters. "Iedereen wist toen hij in augustus werd aangesteld, dat zijn voetbalfilosofie haaks stond op zijn voorganger Roberto Mancini. De manier van werken van De Boer heeft tijd nodig en die lijkt het bestuur hem ineens niet meer te willen geven."

"De spelers zijn in dienst van de club en worden rijkelijk beloond voor hun werk. Ze moeten gewoon luisteren naar hun trainer. Of ze het nu leuk vinden of niet. Daarom zeggen wij: wij staan achter De Boer."

De petitie wordt inmiddels door ruim 2000 supporters getekend. Ze willen de handtekeningen aanbieden aan de clubbestuur van Inter. Dinsdag was de hashtag "#IoStoConDeBoer" (Ik ben voor De Boer) trending topic op Twitter in Italië.

Laurent Blanc

In de media wordt al druk gespeculeerd over een eventuele opvolger bij de 'Nerazzurri'. Le Parisien meldt dat Laurent Blanc in gesprek zou zijn met Inter om het stokje van De Boer over te nemen.

RMC Sport heeft contact opgenomen met de directe omgeving van de oud-trainer van PSG. Zij zeggen dat er vooralsnog niks speelt tussen Blanc en de Italiaanse club.

De Boer speelt woensdagavond met Inter om 20.45 uur een cruciale thuiswedstrijd tegen nummer vijf Torino. Italiaanse media denken dat alleen een overwinning zijn positie bij de club kan redden.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Serie A