MONCHENGLADBACH - VfL Wolfsburg heeft de leidende positie in de Bundesliga zaterdag aanzienlijk versterkt. Zelf won de ploeg van de Belg Erik Gerets met 4-3 (vier treffers Petrov) van FSV Mainz, terwijl de naaste concurrenten Bayern München en VfB Stuttgart dure nederlagen leden.

Schalke 04 klom door de zege op Stuttgart (3-2) naar de tweede plaats, op drie punten van het verrassende Wolfsburg. Bert van Marwijk boekte met Dortmund de tweede zege op rij: 1-0 tegen Bayer Leverkusen.

Bayern

Bayern München had afgelopen week het gat met Wolfsburg nog teruggebracht tot een punt door de koploper te verslaan. Enkele dagen later droop de sterrenformatie af in Mönchengladbach, waar de plaatselijke Borussia met 2-0 de sterkste was.

Bayern München, komende week in de Champions League thuis tegen Juventus, hoopte voor het eerst sinds december 1998 weer eens te winnen in Mönchengladbach. De thuisploeg ontsloeg afgelopen week trainer Holger Fach en stelde Horst Köppel als interim-trainer aan. Die had zich geen betere rentree op de Duitse velden kunnen wensen. Pletsch zette het duel kort na rust in vuur en vlam met de 1-0.

Roy Makaay

De Belg Van Hout tekende in de slotfase voor 2-0, waardoor Borussia weer wat afstand nam van de degradatieplekken. Makaay kwam nauwelijks in het spel voor. Bayern speelde het laatste half uur met tien man, omdat verdediger Lucio wegens natrappen met rood moest vertrekken.

Kevin Hofland

Wolfsburg, met Kevin Hofland in de basis, profiteerde optimaal van het gestuntel van de achtervolgers. De ploeg kwam tegen het gepromoveerde Mainz binnen het kwartier met 0-2 achter, maar de Bulgaarse aanvaller Petrov bewees zijn klasse met vier treffers. Op slag van rust scoorde hij twee keer achter elkaar en na de pauze deed hij dat nog eens in de 57e en 62e minuut. Twee van zijn doelpunten kwamen voort uit strafschoppen.

Tweede plaats

Schalke 04 klom naar de tweede plaats door de vijfde zege op rij onder trainer Ralf Rangnick. VfB Stuttgart werd met 3-2 verslagen. Binnen twee minuten stond Schalke op 2-0, binnen het half uur zelfs op 3-0. Stuttgart sloeg nog voor de rust twee keer terug, maar kon de nederlaag in de tweede helft niet afwenden.

Van Marwijk

Bert van Marwijk en Borussia Dortmund vechten zich uit een crisis. Na de zege op Hertha midweeks volgde nu een overwinning op Bayer Leverkusen. Ewerthon zorgde voor de eerste thuiszege dit seizoen.