LONDEN - Met een treffer in blessuretijd heeft invaller Robin van Persie zaterdag Arsenal op eigen veld behoed voor de tweede competitienederlaag op rij. Een week na de 2-0 bij Manchester United leek Southampton uit Londen te vertrekken met een overwinning, tot Van Persie toesloeg: 2-2.

Als zijn Franse ploeggenoot Thierry Henry na een half uur spelen geconcentreerder had gehandeld bij een dankzij Bergkamp verkregen strafschop, had Arsenal het wellicht makkelijker gehad. Maar nu Henry de paal raakte, bleef het lang 0-0. Na ruim een uur zette Henry Arsenal op aangeven van Bergkamp alsnog op voorsprong, maar in de slotfase scoorde Delap tweemaal voor Southampton.

Leiding

Dankzij de gelijkmaker van Van Persie, die eerder deze week ook al scoorde in het bekertoernooi, blijft Arsenal leiden in de Premier League, maar de voorsprong is in acht dagen tijd wel ingeleverd. Het verschil met Chelsea is namelijk nog maar een doelpunt. Chelsea won zaterdag met 4-1 bij West Bromwich Albion. Gudjohnsen scoorde voor Chelsea uit een rebound, nadat Arjen Robben de paal had geraakt.

Manchester

Manchester United, zonder de geschorste Ruud van Nistelrooij, verzuimde te profiteren van het puntenverlies van Arsenal. Integendeel zelfs, want Manchester verloor met 2-0 bij Portsmouth. Middlesbrough passeerde Manchester op de ranglijst met dank aan een andere Nederlander, Boudewijn Zenden. Die scoorde in de uitwedstrijd bij Charlton Athletic na bijna een uur spelen, waardoor Middlesbrough met 1-2 won.

Everton

Everton, nummer drie in de Premier League, blijft op drie punten van Arsenal. Everton kwam op eigen veld ook niet verder dan een gelijkspel tegen Aston Villa (1-1).