De Nederlandse hockeybond gaat door met bondscoaches Max Caldas en Alyson Annan. De Argentijn en de Australische blijven in ieder geval aan tot de WK's van 2018, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

De KNHB heeft bovendien de intentie uitgesproken om de samenwerking met de bondscoaches tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio voort te zetten.

Caldas, die afgelopen zomer met de Nederlandse mannenploeg in de strijd om olympisch brons verloor van Duitsland, had al een verbintenis tot het WK van 2018.

Annan verloor met het Nederlands vrouwenteam bij de Spelen in Rio de Janeiro de finale van Groot-Brittannië, maar kreeg desondanks een nieuw contract.

Technisch directeur Arno den Hartog van de KNHB is blij dat Annan en Caldas doorgaan. "We hebben de tijd genomen om goed met elkaar te evalueren en zijn verheugd dat we er met Alyson en Max uitgekomen zijn. We kijken uit naar de toekomst."

Dirkse van den Heuvel

Naast de bondscoaches gaan ook Carlien Dirkse van den Heuvel en Kitty van Male door tot en met het WK van 2018. Dat laten de twee ervaren internationals weten aan Hockey.nl

Dirkse van den Heuvel twijfelde lang over een vervolg, maar heeft de knoop nu doorgehakt. Van Male gaf aan na de Olympische Spelen in Rio te willen stoppen, maar komt nu terug op dat besluit.

Eerder besloten Ellen Hoog en Naomi van As hun interlandloopbaan wel te beëindigen.