Demy de Zeeuw heeft definitief een punt achter zijn loopbaan gezet. De 33-jarige middenvelder zat sinds de zomer van 2015 zonder club na zijn vertrek bij NAC Breda.

"Die keuze kan ik inmiddels wel bevestigen", zegt De Zeeuw tegen Quote op de vraag of hij inmiddels gestopt is.

"Amerika was een droom en ik zou het nog steeds heel graag willen, maar ik heb er de tijd niet meer voor. Zo fit ben ik ook niet meer. Ik moet nu zeggen: ik ben echt gestopt", aldus de 27-voudig international van Oranje.

De Zeeuw zat in 2010 in de selectie van Bert van Marwijk tijdens het WK in Zuid-Afrika. Hij speelde toen onder meer de halve finale tegen Uruguay. 

"Dat was het hoogtepunt, maar ik heb daar ook een hele nare ervaring gehad met die schop in mijn gezicht", doelt hij op een trap van Martin Caceres waardoor hij geblesseerd het veld moest verlaten. "Daar heb ik veel last van gehad."

Go Ahead Eagles

De Zeeuw begon zijn carrière in 2001 bij Go Ahead Eagles. Daarna speelde hij in Nederland voor AZ en Ajax, waarmee hij respectievelijk in 2009 en 2011 kampioen werd. 

In de zomer van 2011 vertrok De Zeeuw naar Spartak Moskou, maar dat werd geen groot succes. De Russische club verhuurde hem voor anderhalf jaar aan Anderlecht, waarmee hij twee landstitels pakte. In 2015 ging de toen clubloze De Zeeuw voor NAC Breda voetballen. 

De oud-international speelde op 31 mei 2015 zijn laatste wedstrijd toen hij met de Brabanders degradeerde naar de Jupiler League. Roda JC bleek over twee wedstrijden te sterk.

De Zeeuw richt zich tegenwoordig volledig op lifestylemerk BALR.