LONDEN - De voorzitter van Newcastle United begrijpt niet waarom bondscoach Marco van Basten Patrick Kluivert niet opneemt in zijn selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van de Engelse ploeg is voor Oranje nog niet in actie gekomen tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2006.

"Gezien zijn optreden sinds zijn komst naar St James' Park kunnen wij bij Newcastle United niet begrijpen dat Holland Patrick Kluivert negeert", aldus preses Freddy Shepherd in de Newcastle Chronicle. "Het is niet aan ons om te zeggen wie Holland moet selecteren, maar volgens mij is Van Basten het in ieder geval aan Kluivert verplicht hier naar toe te komen om Kluivert in het zwart en witte shirt te zien spelen."

Wereldklasse

Kluivert, die in het begin van het seizoen geen basisplaats had, maakte woensdag weer indruk op Shepherd in het duel met Norwich City om de League Cup. "Zijn spel in de eerste helft was niet anders dan wereldklasse. Na de pauze was hij op, maar dat was niet verrassend omdat hij voor de wedstrijd naar het ziekenhuis moest om een kies te laten verwijderen."

Kluivert speelt zondag met Newcastle United in de Premier League tegen Bolton.