SC Heerenveen heeft zondag met 3-1 gewonnen van Heracles Almelo. Sam Larsson en Jerry St. Juste bezorgden de ploeg van trainer Jurgen Streppel met fraaie treffers de overwinning in het Abe Lenstra Stadion.

Op aangeven van Reza Ghoochannejhad schoot Larsson in de 66e minuut de bal van net buiten het strafschopgebied onhoudbaar in de rechterhoek.

St. Juste scoorde twaalf minuten later eveneens met een fraai afstandsschot in de rechterhoek, wat de eindstand op 3-1 bracht.

Door de overwinning blijft Heerenveen de nummer drie van de Eredivisie en houdt het PSV op doelsaldo onder zich. Heracles staat nu op de vijftiende plaats.

De thuisploeg kwam in de twintigste minuut op voorsprong door Stefano Marzo. De Belg maakte zijn eerste doelpunt voor Heerenveen op aangeven van Larsson.

Brandley Kuwas, de gevaarlijkste man aan de kant van Heracles, tekende twintig minuten later voor de gelijkmaker. Hij verraste Heerenveen-keeper Erwin Mulder met een schot in de korte hoek.

Verder kwam de equipe van coach John Stegeman niet, ondanks enkele goede kansen voor met name Kuwas.

FC Groningen

FC Groningen boekte de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Ernest Faber was met 2-0 te sterk voor AZ.

Bryan Linssen maakte na achttien minuten de openingstreffer voor de Groningers op aangeven van Hans Hateboer. AZ was op dat moment de betere ploeg, maar kon het overwicht niet omzetten in kansen.

Tom van Weert kopte na een assist van Linssen de 2-0 binnen voor FC Groningen in de blessuretijd van de eerste helft.

AZ-coach John van den Brom probeerde zijn ploeg in de tweede helft een impuls te geven door Iliass Bel Hassani in de ploeg te brengen, maar Groningen bleef de bovenliggende partij.

Van Weert kreeg nog een grote kans met het hoofd, maar wist de bal alleen te schampen.

Padt

Namens AZ werden alleen Derrick Luckassen en invaller Robert Mühren in de tweede helft gevaarlijk voor de goal van FC Groningen. Luckassen kwam echter niet tot een schot op doel doordat keeper Sergio Padt succesvol op de bal dook. Mühren schoot in blessuretijd over.

FC Groningen stijgt door de overwinning van de laatste en achttiende plaats naar plek dertien in de Eredivisie.

AZ is door de nederlaag nu de nummer zes. De ploeg van Van den Brom is door de nederlaag al zes duels op rij zonder overwinning.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie