Phillip Cocu was zaterdag vooral blij met het resultaat van PSV tegen Sparta (1-0). De trainer van de landskampioen hoopt zondag op een gelijkspel bij Feyenoord-Ajax, zodat PSV op beide ploegen in loopt.

"Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen'', zei Cocu. ''Hier kunnen we mee verder. Dit moet vertrouwen geven."

PSV had zoals vaker dit seizoen ook tegen Sparta moeite met scoren. "We hebben zoals gebruikelijk veel kansen gecreëerd en weinig weg gegeven. En die twee of drie kansen die Sparta kreeg, gingen er nu eens niet in. Dat is ook wel eens lekker", vond Cocu.

''We hadden deze zege nodig'', doelde Cocu op een serie van drie thuisduels in de Eredivisie zonder zege. PSV verloor dit seizoen in eigen huis van Feyenoord, speelde gelijk tegen FC Groningen en Heracles Almelo en wist alleen AZ met 1-0 te verslaan.

In de openingsfase was Sparta de betere ploeg in het Philips Stadion. ''We begonnen heel slecht. We waren gespannen en speelden niet vrijuit", zag Cocu.

"Alleen door te winnen krijg je weer vertrouwen. Het belangrijkste is dat we zelf hebben gewonnen. Zondag spelen Feyenoord en Ajax tegen elkaar. Dat mag van mij gelijk worden, want dan verliezen beide ploegen punten.''

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax begint zondag om 14.30 uur.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Eredivisie