Roy van den Berg heeft zaterdag zilver veroverd op de sprint bij de EK baanwielrennen. Kirsten Wild won ook zilver op het onderdeel omnium. Dion Beukeboom pakte de bronzen medaille bij de individuele achtervolging. 

Daardoor staat Nederland op zeven medailles op de EK baanwielrennen.

Wild kwam zes punten te kort op de Britse winnares Katie Archibald. Het brons was voor de Belgische Lotte Kopecky, die twee punten minder pakte dan Wild.

Wild ging 's middags na twee onderdelen (scratch en de door haar gewonnen temporace) aan de leiding in het klassement.

Na de afvalkoers zakte ze naar de derde plek in de rangschikking. Dankzij een sterke afsluiting op de puntenkoers, waarop ze tweede werd achter de Schotse Archibald, stelde Wild de zilveren medaille veilig. 

Van den Berg

Van den Berg verloor de finale op de sprint van Pavel Yakushevskiy. De Rus had aan twee races voldoende om zich van goud te verzekeren. Andrei Vinokourov uit Oekraïne veroverde brons ten koste van de Duitser Eric Engler.

De Nederlandse equipe heeft nu twee gouden (voor Kirsten Wild), twee zilveren (Wild en Van den Berg) en drie bronzen (Van den Berg, Dion Beukeboom en Wim Stroetinga) medailles verzameld in Saint-Quentin-en-Yvelines.

Beukeboom

De 27-jarige Beukeboom, die vorig jaar ook derde werd, zette een tijd neer van 4.20,568. De Pool Daniel Staniszewski reed naar 4.21,905. De Fransman Corentin Ermenault won goud ten koste van de Italiaan Filippo Ganna.

De EK baanwielrennen duren nog tot en met zondag.