Voetbal

Van Bronckhorst looft wilskracht Feyenoord na nipte zege

Trainer Giovanni van Bronckhorst had donderdagavond weinig reden tot klagen over Feyenoord na de 1-0 zege op Zorya Luhansk in De Kuip.

"We hebben goed gespeeld tegen een degelijk en compact team. We gaven niet veel weg en hebben Zorya niet in hun sterkte laten spelen", aldus de coach van de Rotterdammers na afloop voor de camera van RTL 7. 

Feyenoord had weinig te duchten van de bezoekers uit Oekraïne en kon eigenlijk nog wel vaker scoren dan één keer. De treffer van Nicolai Jörgensen na 55 minuten was echter al voldoende voor de drie punten.

"In de eerste helft hadden we eigenlijk al op voorsprong moeten komen", beseft Van Bronckhorst. "Maar voor de rest hebben we het uitstekend gedaan. Het geloof en de wilskracht van het team waren enorm, waardoor we maar weinig kansen weggaven."

Basacikoglu

Eén van de betere spelers aan de kant van Feyenoord was Bilal Basacikoglu. De vleugelspeler had bovendien een belangrijk aandeel in de 1-0. Van Bronckhorst merkt dat het de goede kant op gaat met Basacikoglu.

"Zijn ontwikkeling is de afgelopen jaren met pieken en dalen gegaan, maar je ziet dat hij stappen maakt. Hij staat er en is van waarde voor de ploeg. Bij het doelpunt had Bilal de wil om de bal te veroveren, waardoor Nicolai kon scoren. Dat is mooi voor hem, voor Nicolai en het team."

Feyenoord deelt momenteel de eerste plaats in groep A met Manchester United. Beide ploegen hebben zes punten. Fenerbahçe staat derde met vier punten, terwijl Zorya Luhansk de laatste plaats bezet met een punt uit drie duels.

NUwerk

Tip de redactie