Voetbal

Bosz trots op Ajax ondanks puntenverlies bij Celta de Vigo

Peter Bosz hield donderdagavond een redelijk goed gevoel over aan het Europa League-duel met Celta de Vigo (2-2), ook al gaf Ajax tot twee keer toe een voorsprong weg. 

"We zijn nog niet volwassen genoeg, maar ik vind wel dat we stappen aan het maken zijn. Zeker als je in Spanje zo overeind blijft en bij vlagen zo goed speelt", aldus Bosz na afloop voor de camera van RTL 7.

Ajax liep tegen het eerste puntenverlies aan in de groepsfase door een late treffer van Celta de Vigo. Fabian Orellana krulde een afstandsschot op fraaie wijze in de verre hoek en deed daarmee de 2-1 van Amin Younes teniet. 

"In die zin is het wel jammer dat we niet winnen natuurlijk. We moeten leren dit soort wedstrijden te winnen, maar verder ben ik trots op de ploeg", was Bosz complimenteus.

"Vooral vanwege de manier waarop we dit resultaat hebben behaald. Met zeven punten uit drie wedstrijden doen we het heel aardig." 

Glijpartijen

Ook Bosz was het tijdens de wedstrijd opgevallen dat spelers van beide ploegen veel last hadden van het gladde veld in Vigo. De coach had van tevoren al rekening gehouden met glijpartijen.

"We hebben veel wedstrijden van Celta gezien en eigenlijk in elk duel zag je spelers uitglijden", aldus Bosz. "Hoe je de noppen ook maakt, dat glijden was helaas niet te voorkomen. Dat heeft puur met het veld te maken."

De wedstrijd in Spanje was voor Ajax de generale op weg naar de Klassieker van zondag. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen koploper Feyenoord in De Kuip.

Lees meer over:
Tip de redactie