Wielrennen

Joaquim Rodriguez toch jaar langer door als wielerprof

Joaquim Rodriguez gaat toch een jaar door. De 37-jarige Spanjaard liet eerder weten dat hij bij Katusha aan zijn laatste jaar als wielerprof bezig was, maar is toch ingegaan op een aanbieding van de nieuwe ploeg Bahrain-Merida.

''Het was onmogelijk om weerstand te bieden, Merida is de schuldige'', bevestigde Rodriguez op Twitter de terugkeer op zijn eerdere besluit.

Een maand geleden liet zaakwaarnemer Angel Edo al weten dat Rodriguez door aanbiedingen van verschillende ploegen twijfelde over zijn eerder genomen besluit om een punt achter zijn wielerloopbaan te zetten.

Bij de nieuwe ploeg wordt Rodriguez ploeggenoot van onder anderen de Italianen Vincenzo Nibali en Giovanni Visconti. Tristan Hoffman is er een van de ploegleiders.

Rodriguez won afgelopen jaar geen wedstrijd. Dat was hem sinds 2005 niet overkomen. Tijdens de eerste rustdag in de Tour de France kondigde hij aan om aan het einde van dit jaar te stoppen.

Palmares

Rodriguez won vorig jaar nog twee etappes in de Tour. In 2013 eindigde hij als derde in het eindklassement.

In 2012 werd de Spanjaard tweede in de Giro d'Italia. In de Vuelta stond hij driemaal op het podium: tweede in 2015 en derde in 2010 en 2012. Hij pakte veertien etappezeges in de drie grote rondes.

'Purito' boekte zeges in de (semi-)klassiekers Ronde van Lombardije (2012 en 2013) en de Waalse Pijl (2012). Op zijn palmares prijken verder het eindklassement van de Ronde van Catalonië in 2010 en 2014 en de Ronde van het Baskenland in 2015.

In 2012 en 2013 won hij het eindklassement van de WorldTour. Op het WK op de weg in 2013 won Rodriguez zilver.

NUwerk

Tip de redactie