Tennis

Nadal zet punt achter seizoen wegens polsblessure

Rafael Nadal heeft zijn seizoen voortijdig beëindigd. De 30-jarige Spanjaard wil de komende tijd volledig herstellen van zijn polsblessure die hem al maanden parten speelt.

Nadal mist daardoor de ATP-toernooien in Basel en Parijs. De huidige nummer zes op de wereldranglijst was ook nog in de race voor deelname aan de World Tour Finals.

De problemen aan zijn linkerpols hinderden Nadal al tijdens Roland Garros, waar hij na het bereiken van de derde ronde het toernooi verliet. Hij moest zich vervolgens ook afmelden voor Wimbledon.

De voormalig nummer één van de wereld wist dit seizoen sowieso niet te imponeren. Op de US Open werd Nadal al in de vierde ronde uitgeschakeld. Op het Masterstoernooi van Shanghai strandde Nadal vorige week al in de tweede ronde.

Olympische Spelen

Ook afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zorgde de polsblessure voor de nodige problemen. Al wist Nadal samen met Marc Lopez wel goud te veroveren in het dubbelspel. 

''Ik wilde per se naar Rio om een medaille te winnen voor Spanje", aldus Nadal op zijn Facebook-pagina. "Sindsdien houd ik echter last en daarom beëindig ik het seizoen nu. Ik ga me voorbereiden op 2017."

Lees meer over:
Tip de redactie