Voetbal

Pochettino wil dat Janssen zich minder druk maakt over uitblijven goals

Coach Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur wil dat Vincent Janssen zichzelf minder druk oplegt wat betreft het maken van doelpunten. 

De 22-jarige spits wist in twaalf officiële wedstrijden voor de Spurs slechts één keer tot scoren te komen. Dat was via een strafschop in het League Cup-duel met Gillingham (5-0) op 21 september.

"Natuurlijk zijn wij blijer als Janssen meer gaat scoren", benadrukt Pochettino bij de BBC in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Bournemouth van zaterdag. "Maar we hebben hier te maken met een natuurlijk proces. Spelers uit andere competities hebben tijd nodig om te wennen aan de Premier League."

Janssen, die afgelopen zomer overkwam van AZ, komt door de langdurige blessure van Harry Kane vrijwel elke wedstrijd in actie bij de Londenaren. Het lukt de negenvoudig international van Oranje echter nog niet om zich te bewijzen.

"Janssen is niet gefrustreerd, maar wel teleurgesteld", weet Pochettino. "Hij wil heel graag zijn kwaliteiten laten zien en daarmee legt hij zichzelf waarschijnlijk heel veel druk op. Wij moeten hem daarin ontlasten. Als Janssen zo hard blijft werken, dan komen de doelpunten vanzelf."

Kane

Kane liet zich donderdag voor het eerst in weken weer zien op het trainingsveld. De Engelsman is op de weg terug van een enkelblessure, maar traint voorlopig nog niet met de groep mee.

"Kane heeft al wel weer wat gerend", aldus Pochettino. "Het is in ieder geval goed om hem weer op het veld te zien. We zijn blij met de progressie die hij boekt."

Tottenham Hotspur staat momenteel op de derde plaats in de Premier League. De Londenaren hebben na acht wedstrijden één punt minder dan Manchester City en Arsenal.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie