Voetbal

Fotoserie: Suarez neemt Gouden Schoen in ontvangst

Luis Suarez heeft donderdag de Gouden Schoen in ontvangst genomen voor Europees topscorer van het seizoen 2015/2016.

De 29-jarige aanvaller van FC Barcelona was vorig seizoen verantwoordelijk voor 40 treffers in de Primera Division, waarmee hij zich tevens Europees topscorer mag noemen. Suarez kreeg de trofee uit handen van zijn twee kinderen.

Het is de tweede keer dat de oud-Ajacied de Gouden Schoen in de wacht sleept. Suarez won ook in 2014 als speler van Liverpool, al moest hij de prestigieuze prijs destijds delen met Cristiano Ronaldo. 

De Portugees maakte dat seizoen in dienst van Real Madrid 31 doelpunten, evenveel als Suarez. Ronaldo veroverde de Gouden Schoen in totaal vier keer. Lionel Messi, ploeggenoot van Suarez bij FC Barcelona, won de prijs drie keer.

Dankbaar

Bij het in ontvangst nemen van de Gouden Schoen benadrukte Suarez de rol van teamgenoten Neymar en Messi. "Zonder hen was dit nooit gelukt. Zij maken het heel makkelijk voor mij om te scoren."

De Uruguayaan zag de titel van topscorer nooit als doel op zich. "Toen ik naar Barcelona vertrok, was het winnen van de Champions League mijn enige echte droom. Ik had nooit gedacht dat ik topscorer zou worden."

Suarez voert momenteel samen met Antoine Griezmann van Atletico Madrid de topscorerlijst aan in Spanje. Beide aanvallers hebben na acht competitiewedstrijden zes keer gescoord.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division

Tip de redactie