Voetbal

Nieuwe eigenaar Olympique Marseille stelt Garcia aan als trainer

Rudi Garcia is de nieuwe trainer van Olympique Marseille, dat deze week in handen kwam van de Amerikaanse investeerder Frank McCourt. 

Garcia volgt interim-trainer Franck Passi op, die sinds april de honneurs waarnam na het ontslag van Michel. De 52-jarige Garcia wordt vrijdagmiddag gepresenteerd in Marseille. Hij tekent een contract voor drie seizoenen.

Garcia trainde in Frankrijk onder meer Lille tijdens het kampioensjaar 2011. In 2013 vertrok Garcia naar AS Roma, waar hij twee keer achter koploper Juventus eindigde.

In januari legde hij zijn werkzaamheden bij AS Roma neer, maar de coach werd wel doorbetaald door de Italiaanse club. Garcia heeft zijn contract met de Italiaanse club inmiddels ontbonden.

Investeerder

Karim Rekik en zijn ploeggenoten zagen maandag hoe de club werd overgenomen door Frank McCourt. De Amerikaanse zakenman kondigde aan de komende vier jaar 200 miljoen euro in de club te willen investeren. McCourt was in het verleden eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers.

"Toen ik Rudi sprak, zei hij dat het winnen van de Champions League zijn ambitie is", zegt de nieuwe eigenaar. "Ik wist meteen dat hij de juiste man is om Olympique Marseille te trainen toen ik dat hoorde. Hij heeft bewezen een leider te zijn en ik kan niet wachten successen met hem te boeken."

Garcia zit aanstaande zondag al op de bank tijdens de Franse klassieker tussen Paris Saint-Germain en 'l'OM'. De Zuid-Franse club staat momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats in de Ligue 1.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Ligue 1

Tip de redactie