Voetbal

Robben zegt dat hij beter kan dan wat hij tegen PSV heeft laten zien

Met een grote glimlach verliet Arjen Robben woensdagavond het speelveld van de Allianz Arena, na de eenvoudige zege van Bayern München op zijn oude club PSV (4-1) in de Champions League.

"Ik maak er één en ben bij twee andere doelpunten betrokken", zei de aanvaller voor de camera van NUsport.

"Dat is lekker, maar ik ben er nog niet. Het ging best goed. Maar ik moet nog beter in mijn ritme komen, sterker en fitter worden. Dan wordt het alleen maar beter.''

Robben maakte vlak voor tijd het vierde doelpunt, uitgerekend met zijn hoofd. "Dat gebeurt niet vaak. Ik kreeg ook een fantastische bal van Thiago, het was een hele mooie goal. Ik was nog even bang voor een stomp tegen mijn hoofd van Jeroen Zoet."

Volgens de international had Bayern het zo nu en dan lastig met de Nederlandse landskampioen. "Natuurlijk zijn we het aan onze stand verplicht voor eigen publiek te winnen, maar kort voor en na rust misten we toch wat controle. Dat kwam omdat we het zelf slecht deden. PSV kon uit de counter gevaarlijk worden."

Robben: 'Ik wil meer in mijn ritme komen'

De aanvaller was begin deze maand pas net hersteld van een langdurige spierblessure of hij liep weer een ribblessure op. Daardoor miste hij de duels van Oranje met Wit-Rusland en Frankrijk in de WK-kwalificatie.

Nu de aanvaller weer fit is, lijkt hij beschikbaar voor de interlands volgende maand tegen België en Luxemburg. De 32-jarige routinier wil echter niet te ver vooruitkijken, "We krijgen nu heel veel wedstrijden achter elkaar. Het wordt nu steeds herstellen en weer voetballen." 

"Ik moet mijn lijf goed onderhouden en van wedstrijd tot wedstrijd leven. Dan zien we wel. De volgende wedstrijd is zaterdag. Het is nu zaak om goed te herstellen, de spiertjes goed los te houden en zo ontspannen mogelijk door te gaan."

Video: Samenvatting Bayern München-PSV

Tip de redactie