Cocu laaiend over totstandkoming eerste goal Bayern München

Phillip Cocu hield woensdag een dubbel gevoel over aan de ruime nederlaag tegen Bayern München (4-1) in de Champions League. De oefenmeester van de Eindhovenaren was blij dat zijn elftal zich herpakte na de 2-0, maar was ook boos vanwege vanwege de manier waarop PSV de goals tegen kreeg.

"In de eerste twintig minuten hadden we het heel erg moeilijk. Zij speelden naar de harde kern toe en zetten enorm veel druk en bewogen veel. We kregen er geen grip op", begon Cocu zijn verhaal voor de camera van NUsport.

De coach zag in die beginfase Thomas Müller kinderlijk eenvoudig de 1-0 maken. De middenvelder van de Duitsers kon de bal in de dertiende minuut uit een hoekschop ongehinderd inschieten.

"Dat kan gewoon niet op dit niveau", aldus Cocu. "We hebben het ook nog meegenomen in onze voorbereiding omdat zij dat vaker op die manier doen. Ik vond het Champions League-onwaardig hoe wij daar dekten. Je kan een treffer om de oren krijgen, maar niet op zo'n manier. Daar ben ik laaiend over."

Acht minuten na de goal van Müller was het via Joshua Kimmich opnieuw raak. Pas daarna begon PSV in de ogen van Cocu beter te voetballen. "En voor de tweede keer dit Champions League-seizoen werd een zuivere goal van ons afgekeurd. Het was gewoon een uitstekend doelpunt. Dat soort beslissingen zijn in dit soort duels heel duur."

Video: Cocu laaiend over eerste tegengoal PSV

Compliment

Luciano Narsingh bracht het verschil in de 41e minuut alsnog terug tot één treffer, waarna PSV in de slotfase van de eerste helft en vlak na rust een aantal goede kansen kreeg op de gelijkmaker.

"Ik denk dat we ons in die fase heel goed manifesteerden", zei Cocu. "Ik heb de ploeg dan ook een compliment gegeven voor de mentale weerbaarheid. Dat ze zich terug hebben geknokt in de wedstrijd en niet de koppen naar beneden hebben gedaan."

Toch kraakte Cocu nog een kritische noot. "Ik wilde ook bij een 2-1 stand niet dat ze hoog pressie gingen spelen en dat deden ze toch. Daar ben ik niet te spreken over. Dat vindt Bayern juist heel lekker. Daardoor wordt het uiteindelijk ook nog een grote uitslag. Als we echt iets willen bereiken in de Champions League, dan moet dat eruit."

Cocu denkt dat PSV zich nu moet gaan richten op de derde plaats in de groep, wat na de winterstop een vervolg in de Europa League betekent. "Als het hier 2-1 was gebleven, weet je niet wat er in de thuiswedstrijd nog allemaal mogelijk is. Met zo'n grote uitslag wordt het bijna een onmogelijke missie."

Video: Samenvatting Bayern München-PSV

Bekijk de uitslagen en de stand in de Champions League

Tip de redactie