Voetbal

El Ahmadi en Ziyech treffen met Marokko Ivoorkust op Afrika Cup

Karim El Ahmadi en Hakim Ziyech nemen het met Marokko tijdens de groepsfase van de Afrika Cup in Gabon op tegen titelverdediger Ivoorkust, DR Congo en Togo.

Dat is woensdagavond bepaald door de de loting, die werd uitgevoerd door oud-profs als Khalilou Fadiga en François Amégasse.

De definitieve selecties voor het eindtoernooi om de Afrika Cup zijn nog niet bekendgemaakt, maar de kans is groot dat zowel El Ahmadi (Feyenoord) als Ziyech (Ajax) wordt opgeroepen door bondscoach Hervé Renard. Bij Ivoorkust is ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon vaste waarde.

Ajax moet waarschijnlijk ook Bertrand Traoré enige tijd missen door de Afrika Cup. Zijn Burkina Faso stuit in de poulefase op gastheer Gabon, Kameroen en Guinee-Bissau.

Bij Kameroen staat Ajax-doelman André Onana normaal gesproken onder de lat, maar hij heeft al aangegeven dat hij liever in Amsterdam blijft. De nummer één en twee van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

Het toernooi vindt plaats van 14 januari tot en met 5 februari. Er wordt gespeeld in de steden Libreville, Franceville, Oyem en Port Gentil. De winnaar van de komende editie van de Afrika Cup plaatst zich automatisch voor de Confederations Cup.

Volledige loting groepsfase Afrika Cup

Groep A: Gabon, Guinee-Bissau, Kameroen, Burkina Faso
Groep B: Algerije, Zimbabwe, Senegal, Tunesië
Groep C: Ivoorkust, Togo, Marokko, DR Congo
Groep D: Ghana, Oeganda, Egypte, Mali

Lees meer over:
Tip de redactie