Voetbal

Bosz gaat in Vigo geen spelers sparen voor kraker tegen Feyenoord

Ajax-trainer Peter Bosz neemt het Europa League-duel van donderdag met Celta de Vigo uiterst serieus. Hij is niet van plan spelers rust te geven voor de topper drie dagen later tegen Feyenoord.

"Ik denk dat je iedere keer met je beste spelers moet spelen. Alleen de eerstvolgende wedstrijd telt", zei Bosz woensdag op zijn persconferentie in aanloop naar de groepswedstrijd in Spanje.

Bosz beseft dat Ajax uitstekende zaken kan doen met het oog op de stand in de groep. De Amsterdammers zetten eerder Panathinaikos en Standard Luik opzij en gaan met zes punten fier aan kop in de poule.

Celta de Vigo, dat won van Panathinaikos en tegen Standard Luik niet verder kwam dan een gelijkspel, volgt op twee punten achterstand. Standard Luik (één punt) en het nog puntloze Panathinaikos kunnen een overwinning maar al te goed gebruiken.

"Als we morgen winnen zijn we een heel eind op weg richting de volgende ronde", aldus Bosz, die alle vertrouwen heeft in een goed resultaat. "Tot nog toe hebben we in uitwedstrijden, op Rostov na dan, goede resultaten behaald."

Schöne

Bosz kan in Vigo niet beschikken over Lasse Schöne en Kenny Tete. Zowel de middenvelder als de verdediger kampt met een voetblessure.

"Voor Kenny en Lasse was het beter om in Nederland te blijven om behandeld te worden. Hoe het richting het weekend gaat, weet ik niet."

In tegenstelling tot Ajax is de verwachting dat Vigo-trainer Eduardo Berizzo wel spelers spaart. Celta speelt zondag de beladen streekderby met Deportivo de La Coruña.

De wedstrijd tussen Celta de Vigo en Ajax in het Estadio Balaidos begint donderdagavond om 19.00 uur en staat onder leiding van de Slowaakse scheidsrechter Ivan Kruzliak.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League

Tip de redactie