Voetbal

AZ zonder Vlaar en Jahanbakhsh tegen Maccabi Tel Aviv

AZ moet het donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv stellen zonder Ron Vlaar en Alireza Jahanbakhsh.

Vlaar ontbrak zaterdag verrassenderwijs ook al in het thuisduel met Vitesse, hoewel hij eerder speelklaar leek. "Ron heeft geen training gemist, maar blijft last houden van zijn kuit'', gaf trainer John van den Brom woensdag aan tijdens de persconferentie in de aanloop naar de cruciale groepswedstrijd tegen de ploeg van coach Shota Arveladze.

Eerder werd al bekend dat Jahanbakhsh niet in de wedstrijdselectie van de Alkmaarders zit. De Iraniër loopt het risico in de toekomst niet meer voor zijn land te mogen uitkomen, als hij tegen een Israëlische ploeg speelt. Het Iraanse regime erkent Israël niet.

Van den Brom is er al over uit hoe hij het gemis van de twee gaat opvangen, maar doet daarover geen mededelingen. Tegen Vitesse speelde Stijn Wuijtens op de plaats van Vlaar, in het centrum van de verdediging naast Rens van Eijden.

De oefenmeester van AZ beaamt dat het een alles-of-nietswedstrijd wordt tegen de Israëliërs, maar dat zal niet direct in de speelstijl te zien zijn.

"We gaan niet vanaf de eerste minuut als een gek naar voren rennen. We willen de wedstrijd in handen krijgen, het initiatief pakken en geconcentreerd blijven. Op alles of niets spelen zou in de laatste tien minuten kunnen.''

Medunjanin

AZ heeft na twee wedstrijden nog maar één punt behaald, Maccabi staat nog op nul punten in de poule met verder Zenit Sint-Petersburg en FC Dundalk.

Van den Brom: "We moeten twee keer winnen om nog een rol te spelen. Maccabi heeft een voetballende ploeg met veel beweging. De club staat niet voor niets bovenaan in de competitie. We kennen Haris Medunjanin, hij is echt de vormgever en neemt het elftal bij de hand."

De wedstrijd tussen AZ en Maccabi Tel Aviv begint donderdag om 21.05 uur in het AFAS Stadion en staat onder leiding van de Roemeense arbiter Istvan Kovacs.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League

Tip de redactie