Van Bronckhorst vindt dat Zorya sterker is dan twee jaar geleden

Giovanni van Bronckhorst is van mening dat Zorya Luhansk sterker is dan twee jaar geleden, toen Feyenoord in de play-offs van de Europa League bijna werd uitgeschakeld door de Oekraïense club.

"Zorya heeft het Manchester United en Fenerbahçe heel moeilijk gemaakt. Ze zijn sterker dan twee jaar geleden", zei de trainer van de Rotterdammers woensdag op zijn persconferentie in aanloop naar het groepsduel van donderdag in De Kuip.

"Roy Makaay heeft Zorya bekeken tegen United en wij zijn goed voorbereid. Zorya is een goed team. Dat hebben ze laten zien tegen United en Fenerbahçe. De komende twee Europese wedstrijden zullen bepalend zijn voor het verdere verloop van de groep."

Feyenoord begon met een fraaie 1-0 thuiszege op United, maar ging vervolgens met dezelfde cijfers onderuit bij Fenerbahçe. Zorya pakte alleen een punt tegen de Turkse topclub. Van Bronckhorst weet wat zijn elftal moet doen om donderdag tot een positief resultaat te komen.

"We weten dat we thuis altijd kansen krijgen, ook Europees. Daar zullen we morgen heel scherp op moeten zijn. We gaan vol voor een goed resultaat. Het doel is om Europees te overwinteren en we kunnen morgen een goede stap zetten."

Elia

Feyenoord won twee jaar geleden in eigen huis met 4-3 van Zorya, nadat het heenduel in Luhansk in een 1-1 gelijkspel was geeïndigd. De winnende goal van Elvis Manu viel pas in de tweede minuut van de blessuretijd. "Ik heb die wedstrijd nog even teruggekeken. Het was een heel bijzonder duel", aldus Van Bronckhorst.

De oefenmeester van de huidige koploper van de Eredivisie gaat in zijn opstelling ook rekening houden met de competitiewedstrijd van zondag tegen Ajax. "Maar dat neemt niet weg dat we morgen willen winnen."

Van Bronckhorst heeft Eljero Elia, net terug van een zware schouderblessure, buiten zijn wedstrijdselectie gehouden. "Hij speelde maandag goed in het tweede en is helemaal fit. Maar met hem wil ik geen risico nemen. Eljero zal morgen een goede training afwerken. Hij is klaar voor de klassieker."

De wedstrijd tussen Feyenoord en Zorya Luhansk begint donderdag om 21.05 uur in De Kuip en staat onder leiding van de Letse scheidsrechter Andris Treimanis.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League

Tip de redactie