Voetbal

Denswil verlengt contract bij Club Brugge tot medio 2020

Stefano Denswil heeft woensdag met Club Brugge een akkoord bereikt om zijn contract tot medio 2020 te verlengen. De oude verbintenis van de oud-Ajacied liep nog tot de zomer van 2018.

De 23-jarige Denswil doorliep de jeugdopleiding van Ajax en verruilde de Amsterdamse club in januari 2015 voor Club. In Brugge groeide de centrale verdediger in korte tijd uit tot basisspeler.

"Deze contractverlening voelt echt hartstikke lekker. Dit was het enige wat ik wou. Ik kreeg van Club de kans om me verder te ontwikkelen en om mijn carrière te herlanceren na mijn periode bij Ajax", zegt Denswil op de website van zijn club.

"Nu krijg ik volop mijn kans en geniet ik van iedere wedstrijd te kunnen spelen. Het is heerlijk voor mijzelf en mijn familie om hier nu langer te kunnen blijven. Het verlengen van mijn contract is het uitspreken van wederzijds vertrouwen tussen mezelf en de Club en dat voelt goed."

Denswil is in België ploeggenoot van Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer. In de Jupiler Pro League staat Club Brugge na tien duels op een tegenvallende zesde plaats. In de Champions League gingen de eerste drie groepsduels verloren.

Interessant

Zaakwaarnemer Winnie Haatrecht laat tegenover Voetbal International weten dat het bijtekenen van Denswil niet automatisch betekent dat de voormalig jeugdinternational van Oranje de komende vier jaar in Brugge speelt.

"Als hij zich blijft doorontwikkelen is de insteek om in juni te bekijken wat interessant en goed is voor zijn carrière en wat goed is voor Club Brugge", aldus Haatrecht.

Naar verluidt stond Denswil afgelopen zomer in de nadrukkelijke belangstelling van het Franse AS Monaco.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler Pro League

Lees meer over:
Tip de redactie