Voetbal

Vormer en Denswil beseffen dat CL al voorbij is voor Club Brugge

Ruud Vormer en Stefano Denswil beseffen na de derde nederlaag van Club Brugge in de poulefase van de Champions League dat overwinteren er normaal gesproken niet meer in zit voor de Belgische kampioen. Dinsdag verloor Brugge thuis door een treffer in blessuretijd met 1-2 van FC Porto.

"Dit is een enorme teleurstelling", zegt Vormer tegen HLN. We speelden een goede eerste helft en komen verdiend op voorsprong. Er was niets aan de hand."

"In de tweede helft moet ik scoren", doelt de oud-middenvelder van onder meer Roda JC en Feyenoord op een schietkans die hij kort na rust kreeg. "De bal gaat maar nipt naast, niets aan te doen."

"Na de 1-1 wordt het lastig. Die kleine vinnige mannetjes bij Porto kunnen wel wat. We hadden het eerder moeten afmaken."

In blessuretijd veroorzaakte oud-Vitessenaar Claudemir een strafschop, waaruit André Silva de winnende treffer binnen schoot voor Porto. "We hebben het aan onszelf te wijten. Het is voorbij, daar moet je realistisch in zijn. We gaan nu door voor de trots van de club", stelde Vormer.

Samenvatting Club Brugge-FC Porto (1-2)

Denswil

Ook ex-Ajacieden Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil hadden dinsdag een basisplaats bij Brugge. Denswil reageerde eveneens teleurgesteld: "Het zag er lange tijd goed uit. Er zat op z'n minst een punt in, maar we hebben het geluk niet aan onze zijde."

"Het is erg zuur dat we het weggeven in de laatste seconden. Of het voorbij is? We hebben nul punten na drie wedstrijden. Met een puntje konden we vooruit kijken."

Brugge speelt over twee weken uit tegen FC Porto, dat net als FC Kopenhagen vier punten heeft in groep G. Leicester City is koploper met de volle negen punten na drie duels.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Champions League

Tip de redactie