Wielrennen

Titelverdediger Froome vindt Tour van 2017 gunstig voor klimmers

Chris Froome constateerde dinsdag na de bekendmaking van het parcours voor de Tour de France van 2017 dat klimmers volgend jaar in het voordeel zijn.

''Het ziet er zwaar uit, met een beperkt aantal tijdritkilometers. Maar dat hoort erbij. Ik zal me in mijn trainingen focussen op het klimmen", aldus de drievoudig Tourwinnaar na afloop van de presentatie van het parcours in Parijs.

Froome werd geconfronteerd met het feit dat er juist minder klimkilometers en minder aankomsten op hoogte waren opgenomen in het routeschema dan in de vorige editie.

''Echt? Ik dacht dat er juist meer geklommen moest worden. Ik zie een aantal loodzware ritten. Onder meer die naar de Col d'Izoard. Het wordt in ieder geval een race die je wint of verliest in de bergen", aldus Froome.

Vijfde etappe

De renner van Team Sky verheugt zich al op de klim naar La Planche des Belles Filles in de vijfde etappe. ''Daar heb ik goede herinneringen aan", aldus Froome, die daar in 2012 zijn eerste Touretappe won.

De 31-jarige Brit won de Tour de France in 2013, 2015 en 2016 en schreef in totaal zeven etappes in de Ronde van Frankrijk op zijn naam. 

Lees meer over:
Tip de redactie