Van der Sar volgt Collee op als algemeen directeur van Ajax

Edwin van der Sar gaat Dolf Collee binnenkort opvolgen als algemeen directeur van Ajax, zo bevestigen de Amsterdammers dinsdag. 

De wijziging in de directie wordt op vrijdag 11 november tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders bekrachtigd.

Van der Sar, die nu nog directeur marketing is, blijft als algemeen directeur ook voorzitter van het technisch hart. Menno Geelen, momenteel hoofd commercie, wordt aangesteld als opvolger van Van der Sar. 

Ajax is nog op zoek naar een operationeel directeur die een groot deel van de taken van Collee moet overnemen.

Van der Sar is sinds 2012 in dienst van Ajax als directeur marketing. De 45-jarige oud-doelman werd de afgelopen jaren door respectievelijk Michael Kinsbergen en Collee klaargestoomd voor de functie van algemeen directeur.

Collee, voormalig topman van ABN Amro, tekende in 2015 om die reden slechts een contract voor één jaar bij Ajax.

Kerntaken

''Van der Sar gaat zich volledig richten op zijn kerntaken bij Ajax: het voorzitten van de directie, het technisch hart en zijn rol naar buiten toe bij de vele gremia die voor Ajax en het Nederlandse voetbal van belang zijn", aldus voorzitter Leo van Wijk van de raad van commissarissen.

Van der Sar kwam tussen 1990 en 1999 uit voor Ajax en won met de club in die periode onder meer vier landstitels, de Champions League en de wereldbeker.

De 130-voudig Oranje-international kwam ook uit voor Juventus, Fulham en Manchester United. Met United won hij in 2008 eveneens de Champions League en werd hij ook vier keer kampioen.

Lees meer over:
Tip de redactie