Boksen

Nederlandse Belder pakt Europese bokstitel in Carré

Jessica Belder heeft maandagavond tijdens de tiende Ben Bril Memorial in theater Carré de vacante Europese bokstitel in de klasse tot 55 kilo veroverd. 

De 35-jarige Amsterdamse versloeg de zeven jaar jongere Hongaarse Gabriella Busa na tien ronden op punten. De jury was na de enerverende partij in Amsterdam verdeeld: 2-1 (97-93 94-96 97-93).

Voor Belder was het haar zesde opeenvolgende profzege. Busa incasseerde haar zesde nederlaag in haar tiende beroepsduel. "Ik heb helaas niet kunnen laten zien wat ik kan", liet Belder kort na haar Europese machtsgreep weten.

"Ik was nogal zenuwachtig. Daardoor kon Busa in de eerste ronden domineren. Maar ik was de betere in de laatste ronden. Daardoor kon ik winnen. Ik ben echt superblij."

Belder, die als amateur vergeefs probeerde om haar olympische ambities waar te maken, kon in haar hoek rekenen op de steun van haar vertrouwde trainer-coach en ex-prof Raymond Joval. Ook boksvriendin Nouchka Fontijn stond haar bij. De Schiedamse won bij Rio 2016 olympisch zilver in de klasse tot 75 kilogram.

Harutjunjan

In de laatste partij van de avond veroverde Rafaël Harutjunjan de intercontinentale titel van de WBC.

De oud-wereldkampioen van de WBF in het weltergewicht behaalde een zwaarbevochten puntenzege op de Spanjaard Felix Lora. Na tien ronden was het oordeel van de jury unaniem: 3-0 (99-90 98-91 99-90).

Lees meer over:
Tip de redactie