Voetbal

Elia speelt uur mee bij rentree voor beloften Feyenoord

Eljero Elia heeft maandag weer zijn eerste minuten voor Feyenoord gemaakt. De vleugelspeler deed een uur mee in het duel van Jong Feyenoord met Jong ADO Den Haag

Elia onderging in augustus een operatie aan zijn schouder en werkte nadien aan zijn herstel. Twee weken geleden sloot hij weer aan bij de groepstraining van de A-selectie.

"Voor mijn gevoel heb ik de test goed doorstaan", liet Elia na afloop weten. "In de rust vroegen de trainers of ik nog door kon spelen. Hoe langer je kan spelen, hoe beter, zeiden ze. Ik had geen pijn en wilde niks liever. Eindelijk weer voetballen, dat is het allerbelangrijkste voor mij."

In de eerste competitiewedstrijd in en tegen FC Groningen (0-5) kwam Elia nog drie keer tot scoren. In dat duel liep hij echter ook de blessure aan zijn schouder op.

Zondag speelt de nog foutloze koploper uit Rotterdam in De Kuip de klassieker tegen Ajax. Mogelijk is Elia bij die topper dan weer van de partij bij Feyenoord.

"Ik wil zo snel mogelijk weer meedoen, maar ik weet ook dat het team uitstekend presteert. Dat betekent dat ik aan de bak moet. De trainer weet wat hij aan me heeft en als hij me nodig heeft, zal ik er staan."

Lees meer over:
Tip de redactie