Wielrennen

Kristoff kwaad op landgenoot Boasson Hagen na mislukte sprint op WK

De Noor Alexander Kristoff was na de wegwedstrijd op de WK wielrennen woest op Edvald Boasson Hagen. Zijn landgenoot ging zondag in Qatar voor eigen succes in plaats van de sprint aan te trekken, vond Kristoff.

De Noren zaten met drie man in de groep van 26 renners die in de slotfase van de koers voor de regenboogtrui streed. Met een zesde plaats voor Boasson Hagen en een zevende stek voor Kristoff was het resultaat voor de rappe Noren teleurstellend.

"Eerlijk gezegd weet ik niet precies wat er mis ging", zegt Kristoff tegen Cycling News. "Boasson Hagen heeft me zeker gezien, want hij keek nog achterom en zag me in zijn wiel zitten."

"Maar hij reageerde niet", stelt de 29-jarige klassiekerspecialist. "Op 500 meter van de finish zat ik nog steeds in zijn wiel en ik vond echt dat hij de sprint aan moest trekken. Hij bleef maar wachten en wachten. Toen sprintte hij voor zichzelf."

"Ik was hem bijna voorbij gesprint, maar toen raakte hij opeens van zijn lijn. Ik moest uitwijken en verloor mijn ritme waardoor ik kansloos was voor de overwinning. Ik ben daarom pissig. Boasson-Hagen was in de positie om de sprint perfect aan te trekken. Nu zijn we zesde en zevende, dat is niet iets om mee thuis te komen."

Video: Sagan sprint in Qatar naar wereldtitel

Boasson Hagen

Boasson Hagen hield er een andere lezing op na. "Ik hoopte de sprint aan te trekken voor Alexander, maar het lukte niet."

"We hadden beter kunnen presteren vandaag, maar helaas kunnen we de race niet over doen."

NUwerk

Tip de redactie