Bart Ramselaar hoopt na het teleurstellende resultaat zaterdag tegen Heracles Almelo (1-1) de knop snel om te zetten met PSV. Woensdag wacht de uitwedstrijd in de Champions League tegen Bayern München.

"Dat wordt een ander soort wedstrijd", zegt Ramselaar tegen NUsport. "Bayern is een mooie club en het geeft ook wel een speciaal gevoel om tegen de top van de wereld te spelen."

Nerveus is de 20-jarige middenvelder echter niet. "Ik leef niet per se anders toe naar zulke wedstrijden. Tegen Atletico Madrid was ik niet zo zenuwachtig, dat is eigenlijk best wel gek. Ik probeer er gewoon vol van te genieten."

Ramselaar, die afgelopen zomer voor vijf jaar tekende bij PSV, maakte tegen Atletico (1-0 verlies) als invaller zijn debuut in het Champions League, waarna hij tegen FK Rostov geblesseerd toekeek. Mogelijk wacht tegen Bayern zijn eerste basisplaats in het miljoenenbal, nadat hij tegen Heracles ook al mocht starten.

"Het zou inderdaad zomaar kunnen. Elke minuut in deze competitie is mooi meegenomen, maar laten we vooral hopen dat we iets moois kunnen doen in Duitsland."

Video: Vijf dingen die je moet weten over Bayern-PSV

Vijf dingen die je moet weten over Bayern München-PSV
Vijf dingen die je moet weten over Bayern München-PSV

Klote

Door het onnodige gelijkspel tegen Heracles is het gevoel in de aanloop naar het duel met Bayern echter niet top bij PSV en Ramselaar. "We gaan met een klote gevoel naar München. Maar we willen ons natuurlijk zo snel mogelijk herpakken."

De wedstrijd tussen Bayern en PSV begint woensdag om 20.45 uur in de Allianz Arena en staat onder leiding van de Schotse arbiter William Collum.

Bayern München-PSV wordt live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Bayern en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Champions League