Voetbal

Mourinho vergelijkt Liverpool-Manchester United met El Clasico

Manager José Mourinho van Manchester United heeft hoge verwachtingen van het competitieduel met Liverpool op Anfield aankomende maandag.

"Liverpool-Manchester United is van hetzelfde niveau als FC Barcelona-Real Madrid, Internazionale-AC Milan en Benfica-FC Porto. De atmosfeer en het spektakel op Anfield is geweldig", aldus de ex-coach van FC Porto, Inter en Real Madrid op de persconferentie in aanloop naar de kraker.

"Natuurlijk heb ik met Chelsea tegen Liverpool gespeeld op Anfield, maar als manager van Manchester United is het heel anders. Deze rivaliteit is historisch gezien veel groter."

Mourinho hoopt dat beide supportersgroepen zich maandag ondanks de grote rivaliteit aan de regels houden. Liverpool en Manchester United brachten afgelopen week zelfs een gezamenlijk statement naar buiten om fans op te roepen zich te gedragen. 

"Als een speler een grote fout maakt of als een club een grote wedstrijd verliest, dan is het prima om daar grapjes over te maken. Dat is voetbaltragedie. Maar we moeten respect hebben voor menselijk leed. Ik zou het zeer betreuren als dat zo'n mooie wedstrijd zou overschaduwen."

Wijnaldum

Voor Manchester United staat er maandag veel op het spel. Bij een nederlaag vergroot Liverpool het gat met de 'Mancunians' tot zes punten en kan de achterstand op koploper en stadgenoot City oplopen tot acht punten. 

Liverpool-manager Jürgen Klopp is zich bewust van de druk die op de wedstrijd ligt. "In zulke wedstrijden is het niet toegestaan dat je in de beginfase nog even wakker geschud moet worden. We moeten scherp zijn, maar ook geduldig", waarschuwt de Duitser.

"Dit duel zal, in ieder geval zolang ik leef, nooit worden bestempeld als een normale wedstrijd. Al die mooie verhalen over dit affiche zijn geschreven op het veld. Ik verwacht een geweldige atmosfeer in het stadion en daar moeten we optimaal gebruik van maken."

Het is nog niet duidelijk of Georginio Wijnaldum fit genoeg is voor het treffen met United. De middenvelder raakte in het WK-kwalificatieduel met Frankrijk (1-0 verlies) in de Arena na 60 minuten geblesseerd aan zijn hamstring. "Het is nog even afwachten, maar ik vlak Gini nog niet uit voor maandag", aldus Klopp.

Het duel tussen Liverpool en Manchester United begint maandagavond om 21.00 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie