Rob Maas is zaterdag ontslagen als trainer van Cambuur Leeuwarden. Ook technisch directeur Henry van der Vegt stapt per direct op bij de club uit de Jupiler League.

Maas moet vertrekken wegens de tegenvallende resultaten, zo meldt Cambuur op de eigen website. Naar aanleiding van dat besluit besloot Van der Vegt zijn positie ter beschikking te stellen.

Cambuur, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie, staat momenteel op de veertiende plaats in de Jupiler League. Vrijdag verloor de formatie uit Leeuwarden voor de vijfde keer dit seizoen. FC Den Bosch was met 3-1 te sterk.

Volgens Ype Smid, voorzitter van de raad van commissarissen, was het ontslag van Maas niet te voorkomen. "We hebben al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen. De rvc en directie hebben er na meerdere evaluaties geen vertrouwen meer in dat Rob Maas dit proces gaat keren."

Bekijk de samenvatting van FC Den Bosch-SC Cambuur:

Samenvatting FC Den Bosch-SC Cambuur
300
Samenvatting FC Den Bosch-SC Cambuur

Slot

Assistent-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot nemen voorlopig de taken van Maas over. Cambuur zal zich de komende periode beraden over de invulling van de vrijgekomen posities binnen de club.

Maas staat pas sinds juni onder contract bij Cambuur. De 46-jarige coach volgde Marcel Keizer op, die momenteel trainer is van Jong Ajax.

Maas was vorig seizoen tijdelijk trainer van Vitesse na het vertrek van Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv, maar hij moest na een half seizoen vertrekken uit Arnhem.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Jupiler League