Voetbal

Guardiola kijkt uit naar weerzien met 'grote vriend' Koeman

De Premier League-topper Manchester City-Everton is een weerzien van Josep Guardiola met Ronald Koeman. De Spaanse manager van de 'Citizens' kijkt ernaar uit zaterdag zijn oud-ploeggenoot bij FC Barcelona weer eens de hand te schudden.

"Ik heb heel veel tijd met hem besteed in Spanje", begon Guardiola vrijdag zijn verhaal op zijn wekelijkse persconferentie.

"Hij was zó grootmoedig en niet alleen op het trainingsveld. Ik was jonger dan hij, dus ik keek erg tegen hem op. Ik heb veel van hem geleerd, alleen al door naar hem te kijken. Hij was een van de eerste centrale verdedigers die niet alleen verdedigende kwaliteiten had."

"Hij was een van de weinige jongens die ik nooit een belangrijke wedstrijd heb zien missen of slecht heb zien spelen in een belangrijke wedstrijd", vervolgde de voormalig middenvelder.

"Hij was geweldig, een van de beste centrumverdedigers die ik in mijn hele leven heb gezien. Hij is nog steeds een grote vriend van mij."

Koeman liet donderdag op zijn perspraatje al weten dat de twee nog regelmatig contact hebben. "We hebben een drukke baan, maar soms gaan we samen eten en dan praten we over voetbal en het leven."

De Bruyne

Guardiola kan zaterdag mogelijk weer beschikken over Kevin De Bruyne. De middenvelder kondigde vrijdag op Instagram aan dat hij weer fit is na een hamstringblessure. De international van België viel eind september uit in het duel van Manchester City met Swansea City.

Guardiola moet het sowieso stellen zonder Bacary Sagna. De Franse rechtsback liep vrijdag een hamstringblessure op tijdens de wedstrijd tegen Bulgarije en is zo'n drie weken uit de roulatie.

Manchester City is de huidige koploper van de Premier League. Everton bezet na zeven duels de vijfde plaats. De wedstrijd in het Etihad Stadium begint zaterdag om 16.00 uur.

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie