Atletiek

Bolt loopt in juni voor het laatst in Jamaica

Usain Bolt loopt op 10 juni zijn laatste wedstrijd in eigen land. De 30-jarige Jamaicaan maakte vrijdag bekend dat hij deelneemt aan de Racers Grand Prix.

Die wedstrijd is in aanloop naar de wereldkampioenschappen in augustus in Londen. Daar neemt Bolt afscheid als topsporter.

"De Racers Grand Prix wordt mijn laatste wedstrijd in Jamaica, mensen. Het is de laatste keer dat ik hier hardloop'', aldus negenvoudig olympisch kampioen Bolt in het televisieprogramma 'Smile Jamaica'.

Bolt is de eerste atleet die op drie achtereenvolgende Spelen drie gouden plakken heeft gewonnen. Hij veroverde in Peking 2008, Londen 2012 en in Rio 2016 het goud op de 100, 200 en 4x100 meter.

In de uitzending benadrukte Bolt dat het WK, van 5 tot en met 13 augustus, echt zijn afscheid betekent. "Dat wordt mijn laatste'', aldus de Jamaicaan, die in november de training hervat.

Bij de WK is Bolt zeker van een startbewijs op de 100 en 200 meter. Of hij beide afstanden loopt of een van de twee, liet hij vrijdag nog in het midden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie