MILAAN - De Italiaan Mario Cipollini zet zijn wielercarrière voort. De 38-jarige sprinter rijdt volgend seizoen voor de nieuwe Italiaanse ploeg Liquigas. De wereldkampioen van 2002 maakte dat nieuws vrijdag bij een persconferentie in Milaan bekend.

Cipollini vertelde dat hij in 2005 aan de start zal staan voor de eerste wereldbekerwedstrijd, Milaan-San Remo. "En met hetzelfde enthousiasme als in mijn eerste jaar als wielrenner." 'Super Mario' verkeert bij Liquigas in het gezelschap van onder anderen Stefano Garzelli, David Dario Cioni en Franco Pellizotti. Zijn contract bij Domina Vacanze was afgelopen, na een jaar van veel pech. 'Cipo' gaf op in de Giro na een val en verliet de Tour de France wegens een dijbeenblessure.

Besluit

Menig wielerliefhebber hield er dan ook rekening mee dat Cipollini, die twee jaar geleden al eens stopte maar snel op dat besluit terugkwam, de media liet opdraven om afscheid te nemen. Die vrees werd niet bewaarheid. Over belangstelling had de geliefde Italiaan, die een recordaantal van 42 etappezeges boekte in de Giro, ook niet te klagen.

Ploegleiders uit België, Spanje en Duitsland (Gerolsteiner) dongen naar zijn diensten en ook Lance Armstrong (Discovery Channel) zag wel iets in samenwerking. Het werd dus Liquigas, voor welke formatie Bianchi de fietsen levert. Op een rijwiel van dat merk won Cipollini begin jaren negentig al tweemaal Gent-Wevelgem en verscheidene ritten in de Ronde van Italië en de Tour.