Wielrennen

Groenewegen denkt dat er iets moois voor hem inzit op WK

Dylan Groenewegen verschijnt zondag naar eigen zeggen vol vertrouwen aan de start van de WK-wegwedstrijd in Doha.

"Ik denk dat ik de vorm heel goed heb doorgezet en na de Tour de France een aantal mooie overwinningen heb geboekt", begint de sprinter van Lotto-Jumbo voor de camera van De Telegraaf zijn verhaal.

Groenewegen schreef vorige maand de eerste etappe van de Eneco Tour op zijn naam en won onlangs de Tour de l'Eurométropole.

"De ritzege in de Eneco Tour betekende tevens mijn eerste WorldTour-zege en dat belooft wel iets moois voor hier. De Tour de l'Eurométropole is bovendien een zware koers. Ik denk dat de vorm heel goed is. Het is nu afwachten hoe mijn lichaam op het warme weer gaat reageren. Als dat goed gaat, dan zit er zeker wel iets moois voor me in."

In Qatar is het momenteel bijna veertig graden Celsius. Toch vindt Groenewegen het leuk om in het rijke oliestaatje te zijn. "Op zich vind ik het nog wel een redelijk mooi land ook. Het is hier alleen wel erg heet. Normaal gesproken kom je hier niet vaak, dus dan is het wel leuk om hier een keer te zijn."

Nederlanders bereiden zich voor op WK-wegwedstrijd

Terpstra

Groenewegen is van mening dat Nederland over een sterke selectie beschikt. "Ik denk dat we met Niki Terpstra een renner hebben die in de finale nog kan aanvallen als er heel hard gekoerst wordt. Met mij heb je iemand voor de sprint en mocht ik dat niet kunnen, dan hebben we altijd nog Danny van Poppel."

De 23-jarige Amsterdammer stelt dat hij niet bang is voor topsprinters als Mark Cavendish, Marcel Kittel en André Greipel. "Dat zeker niet. Ik zal me er gewoon tussen gooien. Ik heb er veel vertrouwen in. We hebben een hele sterke ploeg, dus hopelijk gaan we het goed uitspelen. Je kan altijd beter iemand mee hebben in de ontsnapping, dan dat je er achteraan moet rijden, dus ik denk dat dat zeker het plan gaat zijn."

"Het gaat hier natuurlijk wel anders worden met dat warme weer. Ik denk dat dat ook een grote rol gaat spelen. Het is afwachten, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Je moet jezelf zo goed mogelijk verzorgen en zo weinig mogelijk krachten verspelen."

Tip de redactie