Koeman kijkt uit naar duel met voormalig kamergenoot Guardiola

Ronald Koeman kijkt uit naar de uitwedstrijd met zijn club Everton tegen Manchester City zaterdag in de Premier League. Dat komt vooral doordat Josep Guardiola manager is bij de tegenstander.

Koeman en Guardiola speelden in de jaren negentig samen bij FC Barcelona en waren regelmatig kamergenoten bij Europese uitwedstrijden.

Nu wonen de twee trainers niet ver bij elkaar vandaan in Engeland. "Hij woont in Manchester en ik vlak daarbuiten", vertelde Koeman donderdag op een persconferentie. "We hebben een drukke baan, maar soms gaan we samen eten en dan praten we over voetbal en het leven."

"We zijn goede vrienden en hebben vroeger veel tijd samen doorgebracht. Hij was erg geïnteresseerd in hoe we in Nederland het voetbal benaderen. Ik zie bij de teams die hij getraind heeft veel van de Nederlandse opvatting terug. Dat vind ik leuk om te zien: aanvallend voetbal, soms met veel risico."

"En hij wint prijzen", stelde Koeman. "Ik zie weinig andere managers die prijzen winnen met aanvallend voetbal."

Geen Engels

Koeman kent ook technisch directeur Txiki Begiristain van Manchester City uit hun gezamenlijke periode bij FC Barcelona. "Hij was mijn tolk bij Barcelona. Het probleem was alleen dat hij geen Engels sprak", lachte Koeman.

"Dat was soms lastig, maar hij is een aardige man. Ik heb met hem nog steeds goed contact. Ik wens ze het beste, maar niet deze zaterdag."

Koeman staat na zeven duels op de vijfde plaats met Everton, Manchester City is koploper van de Premier League. "Ze zijn erg goed aan het seizoen begonnen. Ik heb ze in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach gezien, dat was erg indrukwekkend", zei Koeman.

"Je ziet een groot verschil tussen hoe Manchester City vorig seizoen speelde en nu. Hun spel is moeilijk te verdedigen, maar we hebben enkele goede voorbeelden van hoe we een resultaat kunnen halen." 

De wedstrijd tussen Manchester City en Everton begint zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

NUwerk

Tip de redactie