Voetbal

Vlaar en Weghorst fit voor duel tussen AZ en Vitesse

AZ beschikt zaterdag weer over een volledig fitte selectie. Ron Vlaar en Wout Weghorst, die terugkeren van een blessure, zijn weer inzetbaar.

Weghorst liep in de Europa League-wedstrijd tegen Zenit St.-Petersburg (5-0 nederlaag) een gebroken neus op. Vlaar moest zich in diezelfde wedstrijd laten vervangen met een kuitblessure, waardoor hij de interlands van Oranje tegen Wit-Rusland en Frankrijk aan zich voorbij moest laten gaan.

Op Levi Garcia na, die donderdagmiddag in Nederland terugkeerde nadat hij met Trinidad en Tobago in de verlenging verloor van Martinique, had Van den Brom tijdens de besloten training de gehele selectie tot zijn beschikking.

''Ik had de groep voor het eerst sinds de wedstrijd tegen Sparta bij elkaar. Dat is de reden dat we vandaag afgezonderd trainden'', verklaarde hij donderdag voor de camera van AZ-tv.

Matige serie

AZ hoopt een matige serie te doorbreken, na puntenverlies tegen Go Ahead Eagles en Sparta en de afstraffing tegen Zenit. De Alkmaarders staan vijfde, Vitesse is de nummer zes van de Eredivisie.

"We ontlopen elkaar niet veel. Vitesse heeft een goed elftal dat minder gebruik maakt van gehuurde spelers dan de afgelopen jaren. Ze bouwen zelf wat op en spelen in een herkenbare opstelling'', zegt AZ-trainer John van den Brom.

De wedstrijd tussen AZ en Vitesse begint zaterdag om 20.45 uur in het AFAS Stadion.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie