Tennis

Kyrgios krijgt boete van 16.500 dollar na wangedrag in Shanghai

Nick Kyrgios (21) heeft donderdag een boete van 16.500 dollar gekregen van de ATP na zijn optreden tegen Mischa Zverev in de tweede ronde van het Masters-toernooi in Shangai.

"Kyrgios heeft een maximale boete van 10.000 dollar gekregen wegens gebrek aan inzet, 5000 dollar voor schelden tegen een fan en 1500 dollar voor onsportief gedrag" meldt de ATP.

De Australiër liep onder meer weg middenin een punt, maakte ruzie met een fan op de tribune en zei tegen de umpire dat hij zo snel mogelijk naar huis wilde.

Het gedrag van de nummer veertien van de wereld leidde tot ontgoocheling onder de toeschouwers in de Chinese stad. Na het laatste punt ging Kyrgios onder begeleiding van een fluitconcert van de baan.

Video: Kyrgios uitgefloten na wangedrag op Shanghai Masters

Niet verschuldigd

Na afloop op de persconferentie zei Kyrgios dat hij zich weinig aantrekt van de onvrede van het publiek. "Ik ben hen niets verschuldigd. Het is hun keuze om een kaartje te kopen. Ik ben onvoorspelbaar, als ze me niet mogen, moeten ze maar niet komen", aldus Kyrgios.

"Ik was fysiek en mentaal moe. Jullie weten dat ik eraan werk om elke week constant te zijn. Ik heb nu voor de makkelijkste uitweg gekozen."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie