Steve McClaren keert terug als trainer bij Derby County. De 55-jarige Engelsman tekende woensdag een contract tot medio 2018 bij de club uit het Championship, het tweede niveau in Engeland. Aston Villa stelde later op de dag Steve Bruce aan als nieuwe coach.

McClaren werd slechts zeventien maanden geleden ontslagen bij Derby County, nadat promotie naar de Premier League was mislukt. De club won toen slechts twee van de laatste dertien wedstrijden van het seizoen.

De voormalig trainer van FC Twente ging daarna aan de slag bij Newcastle United, maar werd daar in maart van dit jaar eveneens ontslagen wegens tegenvallende resultaten.

McClaren was eerder actief als speler bij Derby en was er in 1995 assistent van hoofdtrainer Jim Smith. "Ik ben blij om terug te zijn bij Derby County", aldus McClaren op de clubsite.

"Ik heb veel affiniteit met de club, omdat ik hier al drie keer eerder heb gewerkt. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om mijn werk dat ik hier in 2013 begonnen ben af te maken. Ik betreur hoe ik hier vertrokken ben in 2015 en ben zeer gemotiveerd om dat goed te maken voor de club en de supporters."

Bondscoach

McClaren was eerder trainer van onder meer FC Twente, Nottingham Forest, VfL Wolfsburg en Middlesbrough.

Ook was hij bondscoach van Engeland van de zomer van 2006 tot eind november 2007. Met Twente veroverde hij in 2010 de enige landstitel uit de clubgeschiedenis.

Derby County staat na elf duels op de twintigste plaats in het Championship, twee punten boven de degradatiestreep. McClaren is bij Derby de opvolger van Niger Pearson, die zaterdag opstapte.

Bruce

Bij Aston Villa is Bruce, net als McClaren 55 jaar, de opvolger van de onlangs ontslagen Robert Di Matteo. De Italiaan hield het hield het 124 dagen vol op de bank bij Villa, dat vorig jaar uit de Premier League degradeerde.

Afgelopen zomer stapte Bruce op bij Hull City. Eerder had de Engelsman onder meer Birmingham City, Wigan Athletic en Sunderland onder zijn hoede.

Bruce is de vijfde trainer binnen een jaar die aan de slag gaat bij Villa, waar Leandro Bacuna (ex-FC Groningen) onder contract staat.