Tennis

Kyrgios na nieuw wangedrag uitgefloten in Shanghai

Nick Kyrgios heeft woensdag in de tweede ronde van de Shanghai Masters niet voor het eerst in zijn loopbaan voor opschudding gezorgd. Zonder veel inzet te tonen verloor de Australiër van Mischa Zverev: 6-3 en 6-1.

Bij een 3-1 achterstand en deuce op zijn opslag in de eerste set toonde Kyrgios amper inzet. Na een merkwaardige opslag liep hij gefrustreerd naar zijn bank zonder af te wachten hoe Zverev terug sloeg.

"Nick, zo kan je niet spelen, dat is niet professioneel. Dit is een professioneel toernooi", reageerde de umpire na de actie van de nummer twaalf van de wereld.

"Kan je gewoon 'time' zeggen? Dan kan ik deze wedstrijd eindigen en naar huis gaan", reageerde de 21-jarige Australiër gefrustreerd.

Video: Kyrgios wordt uitgefloten na wangedrag op Shanghai Masters

Het publiek raakte geïrriteerd door het spel van Kyrgios. "Wil jij hier komen en spelen? Ga zitten, houd je mond en kijk!", riep Kyrgios die drie dagen geleden nog het toernooi van Tokio op zijn naam schreef naar een toeschouwer.

Bij matchpoint tegen produceerde Kyrgios een achteloze return, waarna Zverev makkelijk het winnende punt maakte. Kyrgios verliet onder een striemend fluitconcert de baan. De partij duurde slechts 48 minuten.

Controverse

Kyrgios zorgde in zijn nog prille carrière al vaak voor de nodige controverse. Een jaar geleden kreeg hij in de eerste ronde in Shanghai al een boete wegens verbaal wangedrag richting zijn opponent Andreas Haider-Maurer.

Vorig jaar kreeg hij ook een voorwaardelijke schorsing en een boete voor het beledigen van Stan Wawrinka op de baan. In 2015 kreeg hij ook veel kritiek op zijn houding toen hij op Wimbledon werd uitgeschakeld door de Fransman Richard Gasquet.

Afgelopen zomer meldde de Australiër zich af voor de Olympische Spelen omdat hij vanwege zijn wangedrag op de baan overhoop lag met het olympisch comité.

Lees meer over:
Tip de redactie