Tennis

Nishikori plaatst zich als vijfde voor ATP World Tour Finals

Kei Nishikori mag volgende maand meedoen aan de ATP World Tour Finals. De Japanner is de vijfde speler die zeker is van een van de startbewijzen voor het eindejaarstoernooi in Londen.

Eerder verzekerden Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka en Milos Raonic zich al van deelname aan het toernooi voor de beste acht spelers van het jaar.

Nishikori meldde zich wegens een bilspierblessure af voor het Masters-toernooi dat momenteel in Shanghai bezig is. Vanwege de resultaten van woensdag bij het evenement in China, met onder meer een nederlaag van de Tsjech Tomas Berdych, is Nishikori nu zeker van een ticket.

''Ik ben blij dat ik weer in Londen in actie mag komen'', zo reageerde Nishikori, die in 2014 al eens de halve finale van de Finals haalde. Djokovic hield de Japanner toen uit de eindstrijd van het prestigieuze toernooi.

De ATP World Tour Finals zijn dit jaar van 13 tot en met 20 november.

Berdych

Berdych verloor woensdag in de openingsronde in Shanghai van Marcel Granollers.  De Spanjaard was in twee tiebreaks te sterk: 7-6 (4) en 7-6 (1).

Berdych ging vorige week in Tokio ook al in de eerste ronde onderuit. Na het verlies in China lijkt de nummer negen van de wereld deelname aan de World Tour Finals te kunnen vergeten.

Tip de redactie