Voetbal

Curaçao kwalificeert zich voor het eerst voor Gold Cup

Het nationale elftal van Curaçao heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst weten te plaatsen voor de Gold Cup. Door een 2-4 zege op Puerto Rico mag het eiland zich opmaken voor het toernooi dat in juli 2017 vermoedelijk in de Verenigde Staten wordt gespeeld.

In het Juan Ramon Lubriel-stadion in Bayamon won Curaçao met 2-4 na verlenging. Rangelo Janga en Leandro Bacuna scoorden in de reguliere speeltijd. In de verlenging was de speler van Aston Villa opnieuw trefzeker, evenals Felitciano Zschusschen.

Met acht doelpunten is Zschusschen topscorer in de kwalificatiereeks van het toernooi. Gino van Kessel was met zeven treffers in de campagne ook belangrijk voor Curaçao.

Na het vertrek van Patrick Kluivert als bondscoach wordt Curaçao geleid door voormalig NEC-speler Remko Bicentini. Vitesse-doelman Eloy Room is aanvoerder van het team.

Voor de recente wedstrijden tegen Antigua en Puerto Rico werden ook Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles), Kemy Agustien (FC Dordrecht), Ayrton Statie (FC Oss) en spelers van tweededivisieclubs Kozakken Boys en derdedivisieclub IJsselmeervogels opgeroepen

Suriname

Ook Martinique wist zich gisteren dankzij een 2-0 zege na verleninging op Trinidad en Tobago verrassend te plaatsen voor het eindtoernooi.

Titelhouder Mexico was evenals de Verenigde Staten en Canada al verzekerd van deelname.

Suriname kan zich nog altijd kwalificeren door in de laatste poulewedstrijd Jamaica te verslaan. Bij een nederlaag of gelijkspel wacht nog een play-off tegen andere nummers twee uit de vier poules.

Lees meer over:
Tip de redactie