Voetbal

Langeler baalt ervan dat huidige generatie Jong Oranje EK mist

Bondscoach Art Langeler baalt flink van het feit dat Jong Oranje definitief ontbreekt op het EK van 2017, vooral omdat de huidige spelersgroep veel zou kunnen leren van het toernooi in Polen.

"De nieuwe lichting van Jong Oranje heeft zich de afgelopen twee interlands al voorzichtig laten zien. Het is jammer voor deze generatie voetballers dat zij geen EK meemaken", aldus Langeler dinsdag na de met 4-1 gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus.

Doelpunten van Donny van de Beek, Steven Bergwijn (twee) en Riechedly Bazoer gaven de ruime zege vorm, maar het bleek niet genoeg voor Jong Oranje om in de race te blijven voor het EK in Polen van volgend jaar.

Jong Oranje was afhankelijk van andere ploegen om zich bij de vier beste nummers twee te voegen. Zo mochten België, Noorwegen en Macedonië niet winnen en moest Servië ruim verliezen. Noorwegen won met 3-0 van Kazachstan en gooide direct roet in het eten van de ploeg van Langeler.

Play-offs

"We wisten dat het uiterst lastig zou worden om ons nog te plaatsen voor de play-offs", zegt Langeler. "Daar komen we uiteindelijk net tekort voor. Dat is balen."

Langeler coachte dinsdag zijn laatste wedstrijd voor Jong Oranje. De hoofd jeugdopleiding van PSV werd door de KNVB voor twee duels aangesteld als tijdelijke vervanger van Fred Grim, die doorschoof naar de functie van assistent-trainer van het Nederlands elftal.

Vorige week speelde Jong Oranje doelpuntloos gelijk tegen Jong Turkije, waarmee rechtstreekse plaatsing voor het EK al was verspeeld. 

Lees meer over:
Tip de redactie