MARIBOR - Judoka Deborah Gravenstijn heeft tijdens de Europese titelstrijd in Slovenië in de eerste ronde van de klasse tot 57 kilogram verloren. De 27-jarige beroepsmilitair was kansloos tegen de Russische Tatiana Chouchakova.

Vorig jaar haalde Gravenstijn nog zilver op de EK en de WK. Voor dit kampioenschap had ze door een knieblessure slechts vier weken voluit kunnen trainen. Gravenstijn krijgt mogelijk nog een herkansing.

Huizinga


Mark Huizinga

De olympisch kampioen van 2000 won vorig jaar in Parijs nog zijn vierde EK, maar kan nu maximaal brons halen in de herkansing.

Dat geldt ook voor Guillaume Elmont (-81 kg) en Daniëlle Vriezema (-63 kg). Elmont won twee potjes vrij overtuigend van de Oekraïner Didenko en de Oostenrijker Jahoda. In de kwartfinale was de twintigjarige judoka net de mindere (yuko) van de Italiaan Meloni.

Vriezema won in de klasse tot 63 kg knap van de Spaanse Alvarez, van wie ze in het verleden vaak had verloren. De 25-jarige Amersfoortse kwam er alleen in de tweede ronde niet aan te pas tegen de Engelse Roberts. Ze is aangewezen op de herkansingsronde, net als Deborah Gravenstijn in de categorie tot 57 kg.

Voor Dennis Meijer (-73 kg) is het toernooi voorbij. De Haarlemmer krijgt geen herkansing.